15 november 2020
15:30

Karlslunds IF FK

Referat: Vasalund - Karlslunds IF FK

Dagens match mot redan klara seriesegrarna Vasalunds IF slutar i en 3-2-förlust efter att Karlslund reducerat på straff i matchens sista sekund genom Martin Springfeldt. Dessförinnan står Jonathan Lundberg för ett drömmål i den första halvleken då han smeker upp bollen i krysset på frispark.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Edvin Tellgren - Helmer Andersson - Christopher Alp
Lukas Julher - Ibrahim Habib - Sebastian Loyola Nydén - Jonathan Lundberg - Nadir Ayéva
Tidjani Diawara - Rickson Mansiamina

Avbytare:
Rasmus Forsell, Dennis Koss, Pontus Hatula, Elias Jangdin, Martin Springfeldt, Abdi Sabriye, Filip Höijer

Karlslund bjuder upp till dans under stora delar av matchen, och det är en jämn och rätt välspelad fotbollsmatch. I den 20:e minuten får en hemmaspelare bollen till vänster i straffområdet och skjuter ett hårt och välplacerat skott i mål.

I den 34:e minuten sker matchens snyggaste händelse då Jonathan Lundberg sätter frisparken i krysset och ställningen förblir 1-1 till pausvilan. En första halvlek där Vasalund börjar med mest boll men där Karlslund sakta jobbar sig in, och vinner även avslutstatistiken mot målglada Vasalund, så även för hela matchen visar det sig senare.

Den andra halvleken tickar upp till minut 55 då Vasalund får en hörna, en hörna som de lyckas slå direkt i mål. Med kvarten kvar gör Vasalund även 3-1 då en hemmaspelare nickar in en boll med snö på från nära håll.

Karlslund har vassa chanser även i den andra halvleken, och på tilläggstid tilldelas laget en straff vilken Martin Springfeldt sätter säkert och reducerar därmed till 3-2. Springfeldts tionde mål för säsongen är det sista som händer i matchen.

Förutom målskytten Springfeldt byts även Dennis Koss, Filip Höijer och Elias Jangdin in.

SportExpressen Play: Highlights från matchen

Två matcher återstår av årets Ettan Norra och vi ligger just nu på kvalplats, två poäng bakom Örebro Syrianska IF. Allt kan fortfarande hända. Nästa helg väntar Team TG på hemmaplan och i sista omgången har vi IFK Haninge på bortaplan. Matchen mot Team TG spelas lördag 21 november kl 16.00 på Karlslund Arena.